Svátek svatého Valentýna

Inspirace

Nechejte se políbit romantickou atmosférou svatého Valentýna s proutěnými dekoracemi.

Tipy na dárky a dekorace k Valentýnu

Už řadu let patří 14. únor k významným dnům. Celosvětově se slaví svátek lásky a náklonosti mezi partnery. V tento den je zvykem posDekorační srdíčkalat své nejbližší a milované osobě květiny, sladkosti a dárky s nejčastější tématikou srdce a jiných symbolů lásky.

Původně anglosaský svátek je odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Říme. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem„ v následujícím roce.

Den svatého Valentýna se prosadil díky knězi Valentýnovi, který tajně oddával mladé páry za vlády Claudia II. Ten zakazoval sňatky svým vojákům. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýnův vzdor byl odhalen, kněz byl zatčen a 14. února popraven. Svátek Lupercalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který slaví zamilované páry všude na světě.

valentýnská koláž

Valentýn je ideální čas pro projevení lásky svému partnerovi. U nás najdete řadu romantických dekorací, které dokreslí tu správnou atmosféru při večeři. Vonné svíčky jsou ideální pro partnerskou koupel. A v neposlední řadě si u nás vyberete i originální dárky například v podobě fotorámečků.